Villa bordering nature reserve features natural stone design

Nathan Law

Located in the Spanish town of Sotosalbos, Segovia, the House Salbos honors the 12th-century Romanesque architecture of the region with a modern design. Created by ABIBOO Studio, the villa is made out of natural stone using local construction systems, helping it blend into its historic surroundings without sacrificing the comforts of modern […]

Located in the Spanish town of Sotosalbos, Segovia, the House Salbos honors the 12th-century Romanesque architecture of the region with a modern design. Created by ABIBOO Studio, the villa is made out of natural stone using local construction systems, helping it blend into its historic surroundings without sacrificing the comforts of modern life.

Continue reading below

Our Featured Videos

Castilian tile and natural stone line the entire exterior as well as a series of large flower planters to keep the property uniform. The 250-square-meter house design includes an L-shaped plan, incorporated to address existing municipal codes while allowing residents to maintain a relationship with the outdoors.

Two criss-crossing volumes made up of a beige, natural stone facade and orange tile roof. Purple flowering bushes line the exterior of the home.

Related: Former camping site turned into gorgeous family home clad in charred wood and natural stone

Perhaps most exciting of all is the 900-square-meter property’s proximity to a local nature preserve, which brings an ecological element to the project that combines the wild landscape with the overall contemporary feel of the design. The nature reserve bordering the home is characterized by cold and rough winds for a portion of the year. The landscape design remedied this by installing a large brazier, fire pit and masonry seats in the garden to protect the outdoor spaces.

An outdoor firepit.

Also outside, the design features a gabled roof and a combination of local materials and corten steel. The in-ground fire pit area is well suited for hosting with plenty of seating areas, a series of stone walls rising in different levels against the tree-lined backdrop. Almost like a maze, each section of the outdoor landscape compliments the main structure’s contemporary framework with matching stone and sleek, clean lines. 

A living room with minimalist design, white walls, a fireplace and a beige sofa and chair.

Inside, the bright and natural theme continues with neutral finishes and minimalist decor, complemented by light wood details and earth tones in the furnishings. The home includes two floors, the ground floor containing the main rooms and a common area and the upper floor hosting the family’s children’s rooms.

+ ABIBOO Studio

Images courtesy of ABIBOO Studio

Next Post

Tour a Sky-High New York City Apartment That’s Modern Yet Cozy

“This will not be like any typical New York City project,” interior designer Noha Hassan thought to herself when she first arrived at her clients’ 10,000-square-foot, five-bedroom, eight-bathroom duplex on the 63rd and 64th floor of a very high-rise building in the Financial District. “It’s truly a house in the […]